• Večné deti a my

    Večné deti a my

    Nie je to po prvýkrát, keď sme dostali milé pozvanie od Večných detí na Deň otvorených dverí do Domova sociálnych služieb. Pozvanie sme s radosťou prijali, a tak sme mali opäť možnosť prehĺbiť si naše kamarátske vzťahy s klietmi DSS. Spoločnými aktivitami ako chytanie rybičiek, rozdeľovanie farebných guľôčok či krúženie loptou okolo tela, sme si vzájomne pomáhali osvojiť manuálne zručnosti klientov. Spolupracovali sme, pomáhali sme si, veľa sme sa nasmiali a hlavne, v spoločnosti výnimočných ľudí, sme sa cítili výborne.

    Ďakujeme za príležitosť byť súčasťou Vášho krásneho dňa. Tak, ako stále, nebolo tomu inak ani teraz, a odchádzali sme všetci plní pozitívnych emócií a jedinečných zážitkov. 

    ĎAKUJEME! 

  • Minitortičky upečené s láskou

    Minitortičky upečené s láskou

    Aj naše Gazdinky dnes pripravili sladké prekvapenia pre svoje mamy pri príležitosti Dňa matiek.

    Minitortičky zdobené s mascarpone, vyrobené s láskou.

    Zodpovedné Gazdinky s pani učiteľkou Mgr.R.Balážovou si sladké prekvapenie naplánovali, nakúpili, miešali, piekli, zdobili i balili..

    Krásne vyzdobené minitortičky darovali svojim mamám. Vlastnoručne upečená minitortička hovorí za všetko. Ďakujeme!

  • ČOKOLÁDOVÁ TRETRA

    ČOKOLÁDOVÁ TRETRA

    V dnešný slnečný májový deň sme sa zúčastnili na športovej súťaži Čokoládová tretra, ktorá sa konala na atletickom štadióne na Watsonovej ulici v Košiciach. Do tejto súťaže sa prihlásilo 750 detí z rôznych škôl a atletických klubov. Nás na nej reprezentovali traja naši šikovní športovci. 

    Sme veľmi šťastní, že aj na tejto súťaži sa nám potvrdilo, že na našej škole máme veľmi talentovaných športovcov. 

     

    Ashley Ondernická 3.B - obsadila 5.miesto zo 126 prihlásených súťažiacich.

    Viliam Sýkora 3.B - obsadil 7.miesto zo 147 prihlásených súťažiacich. 

    Peter Paulinský 4.A - obsadil 4. miesto z 132 prihlásených súťažiacich. 

    Všetci traja súťažiaci si tak vybojovali postup do finále, ktoré sa uskutoční 20.mája 2024 v Košiciach.

    Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a želáme našim športovcom veľa úspechov na celoslovenskom finále. 

    Poďakovanie patrí aj pani učiteľke Mgr.B.Dubinskej za pomoc a organizačné zabezpečenie. 

  • DEŇ MATIEK

    DEŇ MATIEK

     

     

     

    Mama, to slovo krásne,

    až pri tom človek žasne.

    Vyslovujem ho každý deň,

    a pri tom sa aj usmejem.

    Mamy, ste ako krásny sen,

    čo zalieva našu Zem.

    Na každý žiaľ máte liek,

    vôkol Vás počuť smiech.

    Všetko najlepšie ku Dňu matiek! 

  • Deň matiek

    Milé mamky, babičky.

    Želáme Vám krásny DEŇ MATIEK.

  • Anglický denný letný tábor

    V dňoch 5. - 9. augusta 2024 naša škola opäť organizuje ANGLICKÝ DENNÝ TÁBOR.

    Viac sa dozviete v prihláške, ktorú najdete tu: Zavazna_prihlaska_na_ANGLICKY_DENNY_TaBOR.docx

    V prípade otázok kontaktujte Mgr. L. Stone na tel. čísle 0904347225.

  • NOC V ŠKOLE V ŠKD

  • DEŇ EURÓPY

    DEŇ EURÓPY

    Deň Európy - 9. máj - je oslavou mieru a jednoty v Európe. Mier v našej spoločnosti je čoraz viac ohrozený. Aj preto sme sa na hodinách etickej výchovy zamerali na otázky našej istoty a života v spoločnosti. 

    Aký je život v Európe?  Vypočuli sme si hymnu EÚ, tvorili sme etické hodnoty, spoznávali sme euroobankovky, navrhovali sme nové bankovky podľa vlastných predstáv, vyhľadávali sme európske krajiny na mape... Spoločne sme diskutovali o spolupráci ľudí, o európskych národoch, výhodách i nevýhodách, ktoré nám naša spoločnosť prináša. 

    Téma náročná, ale veľmi dôležitá. Naším cieľom bolo žiakom poukázať na dôležitosť príjemného spolužitia v Európe. Zdieľanie spoločných pozitívnych  hodnôt je prvým krokom k tomu, aby mier v Európe nebol ohrozený. 

  • SME MAJSTRI KRAJA V McDONSLD´S CUPE

    Ide sa na SLOVENSKOOOOO!!!! 

    Dňa 7.5.2024 sa naša škola zúčastnila 25. ročníka McDonald’s Cupu krajského kola futbalu najmladších žiakov. Po 5 výhrach sme obsadili 1. miesto a vybojovali sme si právo účasti v celoslovenskom finále, ktoré sa uskutoční 28. - 29.5. 2024 v Trnave. Za úspechom stoja chlapci a dievčatá: Ashley Ondernická (3.B), Petra Falatová (4.A), Tomáš Horňák (3.A), Viliam Sýkora (3.B), Šimon Falat (4.A), Peter Paulinský (4.A), a Damián Varga (4.A).

    Všetkým patrí náš obdiv a vďaka za vzornú reprezentáciu školy a mesta.

  • OK v atletike

    Dňa 7.5.2024 sa uskutočnilo OK v atletike žiakov a žiačok. Našu školu reprezentovali žiaci: Samuel Hoďa, Dušan Horváth, Ján Hudák, Sebastián Karp, Tomáš Poracký, Kristián Verböczi, Jakub Zima a Lea Benke, Komorová Alexandra, Lešková Vivien, Kira Schwartz, Sofia Szaniszlóová a Alexandra Tamášová.

    V behu na 60 m získali 1. miesto - Sebastián Karp, 2. miesto - Kristián Verböczi a 4. miesto Dušan Horváth.

    V behu na 800 m získali naši žiaci 1. miesto - Sebastián Karp a 2. miesto - Kristián Verböczi. Štafeta zložená zo žiakov Dušan Horváth, Ján Hudák, Sebastián Karp a Kristián Verböczi získala tiež 1. miesto. Srdečne blahoželáme všetkým žiakom ktorí sa postavili na stupienok víťazov a všetkým ostatným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Ďakujeme p. uč. Kötelešovi za prípravu žiakov.

    P. S. Fotografie: Ocenenia, ktoré získal žiak Kristián Verböczi prevzal za Kistiána Tomáš Poracký

  • VYHODNOTENIE ZBERU PAPIERA

    V dňoch 23. až 24. apríla naša škola opäť zorganizovala zber papiera. Spolu sme na jar nazbierali 15 452 kg papiera, čo je v priemere na žiaka 57,44 kg. V jarnej časti zberu papiera sa na 3. mieste umiestnila 5.B trieda, ktorá pod vedením p. triednej učiteľky Mgr. Z. Prokopovej  nazbierala 1671 kg papiera (priemer na žiaka : 79,57 kg). 2. miesto obsadili žiaci z 3. A triedy pod vedením svojej p. učiteľky Mgr. M. Chovancovej nazbierali spolu 1591 kg (priemer na žiaka : 113,64 kg). Víťazom jarného zberu papiera sa stala 1.B trieda p. uč. Mgr. E. Hutkayovej.  Jej žiaci nazbierali 2985 kg papiera (priemer na žiaka : 175,59 kg).

    SRDEČNE BLAHOŽELÁME.

    Koncom školského roka budú odmenení aj žiaci, ktorí nazbierali najviac kilogramov papiera. 3. miesto v jarnom zbere papiera získal Szaniszló Dominik  z 3.A triedy (858,0 kg), 2. miesto obsadil Mathe Ryan z 1.B triedy (1215,0 kg) a najviac papiera v jarnom zbere 2023/2024 nazbieral  Poracký Tomáš  z 8.A triedy (1535,0 kg). Ďakujeme všetkým rodičom, starým rodičom, známym, priateľom školy, všetkým učiteľom a p. školníkovi za pomoc a podporu pri tejto našej aktivite. VĎAKA.

  • Májové stretnutie veľkých a malých kamarátov

    Počas uplynulého týždňa kedy sa na nás slniečko opäť začalo usmievať sme my - prváci a kamaráti ôsmaci,  mohli uskutočniť ďalšie plánované stretnutie. Aj keď premenlivý apríl - mesiac lesov už nevládol prírode, zelená príroda a štebotajúce vtáky nás vylákali na spoločnú prechádzku, ktorú sme si spríjemňovali nielen dôležitými rozhovormi, čo nové sa udialo odkedy sme sa nevideli, ale i zbierkou prírodním. Využijúc svoju predstavivosť sme z tejto zbierky vytvorili krásne umelecké koláže, kde svoju fantáziu prejavili hlavne prváci. Práca to bola zábavná o čom zvedčia aj fotografie z veselého predpoludnia. Ďalšie stretnutie už netrpezlivo očakávame.

  • Poďakovanie za dôveru

    Dňa 4.4.2024 sa na našej škole uskutočnil Slávnostný zápis predškolákov do 1. ročníka.

    V mene vedenia školy sa chceme srdečne poďakovať rodičom, ktorí prišli zapísať svoje dieťa do našej ZŠ prvýkrát a ďakujeme aj rodičom, ktorí opätovne prejavili dôveru i spokojnosť s našou školou a zapísali k nám svoje ďalšie dieťa.

    Tešíme sa na vzájomnú spoluprácu a pre všetkých rodičov sú dvere našej školy vždy otvorené.

  • EKO DEŇ

    Žiaci 9.A triedy sa zapojili do environmentálnej aktivity EKO DEŇ organizovanej Mestským kultúrnym strediskom Moldava nad Bodvou zasadením stromu pred budovou školy s cieľom podporiť ochranu a obnovu  prírodného ekosystému a prispieť k zlepšeniu nášho životného prostredia. 

    Výsadbu stromov považujeme za konkrétny a užitočný spôsob ako urobiť krajinu krajšou, pestrejšou a najmä odolnejšou voči dôsledkom zmeny klímy. Každý strom ovplyvňuje mikroklímu, pohlcuje z atmosféry uhlík a zároveň zadržiava vodu. Každý strom vytvára podmienky pre život iných rastlín, živočíchov, húb a mikroorganizmov a je súčasťou ekosystému dôležitého aj pre náš život. 

    Stromy v meste prinášajú lokálne ochladzovanie, sú domovom biologickej rozmanitosti a vďaka stromom sú naše ulice ešte aj tichšie. 

    Teší nás, že sme prispeli k skrášleniu nášho mesta, ďakujeme našim žiakom a pani učiteľke Mgr. Renáte Benickej za environmentálnu aktivitu. 

  • SME MAJSTRI KK V MIDI VOLEJBALE ŽIAKOV !!!

    MÁME MAJSTROV KRAJSKÉHO KOLA VO VOLEJBALE ŽIAKOV.

    30. apríl 2024 sa zlatým písmom zapíše do kroniky našej školy. Po prvýkrát sa naša škola stala víťazom krajského kola v MIDI volejbale žiakov. Dnes naši chlapci Jakub, Paťo, Maťo, Nikita, Samo, Števo a Tomi vybojovali zlato a postup na majstrovstvá Slovenska do Šamorína. Boli to nádherné športové chvíle profesionálneho volejbalu bez jedného zaváhania. Vďaka Vám chlapci za famózny výkon, za reprezentáciu nielen našej školy, mesta Moldava nad Bodvou ale aj celého kraja a p. učiteľovi Mgr. Ľubošovi Kötelešovi za prípravu chlapcov. 

    Toto je partia chlapcov, ktorá dnes nechala srdce na ihrisku.

    Ide sa do ŠAMORÍNA na MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA.

  • ŠTÚROV ZVOLEN 2024

    ŠTÚROV ZVOLEN 2024

    Žijeme v dobe, keď rozvíjanie komunikačných schopností mládeže je veľmi dôležité. Preto sme sa rozhodli zorganizovať po prvý raz na našej škole súťaž v rétorike - ŠTÚROV ZVOLEN. Ide o celoslovenskú súťaž v rétorike, ktorej víťazi postupujú na regionálne kolo. Cieľom súťaže je skvalitniť rečový prejav a rozvíjať  nadanie žiakov vo verbálnej oblasti.

    Školské kolo tejto súťaže sa uskutočnilo v dvoch kategóriách. Súťažiaci 1.kategórie reprodukovali obsah textu so samostatným dotvorením konca príbehu. Súťažiaci 2.kategórie prezentovali svoju vlastnú prácu (úvahu) na ľubovoľnú tému. Následne si na súťaži vyžrebovali novú tému, o ktorej vyjadrovali vlastný názor bez obmedzenia žánru.  Všetkým súťažiacim sa darilo výborne. Ústnym súvislým jazykovým prejavom predviedli svoju bohatosť slovnej zásoby, fantáziu, originalitu, spisovnú výslovnosť.. 

    Víťazkami súťaže v rétorike ŠTÚROV ZVOLEN 2024 sa stali: 

    1.kategória: 1.miesto - Amy Stone, 2. miesto - Soňa Sinčáková, 3.miesto - Emma Baltová.

    2. kategória: 1. miesto - Lillian Takácsová, 2.miesto - Alexandra Bartalošová, 3.miesto - Leona Šalátová. 

    Srdečne blahoželáme našim víťazkám, taktiež aj všetkým odvážnym a nadaným recitátorkám, ktoré svojimi jazykovými prejavmi ukázali jedinečnosť a krásu rétoriky. 

    Poďakovanie patrí aj všetkým pani učiteľkám vyučujúcim SJL, pani učiteľke Mgr. I. Niemiecz, pani učiteľke Mgr. L. Stone a pani učiteľke Mgr. M. Sýkorovej za organizáciu súťaže i za neustále motivovanie a podporovanie našich jazykových talentov. 

     

     

     

  • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA kategória D

    Dňa 25.4.2024 sa konalo  Okresné kolo biologickej olympiády  na Základnej škole  v Družstevnej pri Hornáde. Našu  školu reprezentovali žiaci: Alexandra Komorová (6.A), Bryan Philip Stone (7.A) a Mária Soľárová (7.B).  Súťažili  v kategórii D: v teoreticko-praktickej časti a v projektovej časti, kde dosiahli vynikajúce výsledky a umiestnenia. V projektovej časti pred komisiou prezentovali a obhajovali svoju prácu, ktorú napísali na základe vlastných pozorovaní.  Bryan Philip Stone so svojou prácou “Slimák africký” získal 1.miestoAlexandra Komorová, ktorá pozorovala  “Maltézskeho psíka a jej šteniatka” obsadila krásne 2.miesto. V teoreticko-praktickej časti žiaci prejavili svoj rozsah v teoretických, ale aj v  praktických vedomostiach  a zručnostiach v oblasti biológie.  Bryan Philip Stone sa umiestnil  na 2.mieste Mária Soľárová na 3.mieste.

    Víťazom srdečne blahoželáme, ďakujeme pani učiteľke Mgr. Renáte Benickej za prípravu žiakov a našim žiakom  za vzornú reprezentáciu školy

  • EXKURZIA U HASIČOV

    EXKURZIA U HASIČOV

         Dňa 23.4.2024 sme sa so žiakmi druhákmi zúčastnili úžasnej exkurzie na Hasičskej stanici v Moldave nad Bodvou.

        Páni hasiči nás veľmi ochotne previedli všetkými zákutiami stanice a priblížili nám, čo všetko je náplňou ich práce. Najskôr sme sa oboznámili s monitorovaciu miestnosťou s kamerami, telefónmi a vysielačkami. Následne sme mali možnosť obliecť si ťažký hasičský výstroj i prilbu, dýchacie kyslíkové masky, či rôzne bandáže, ktoré hasiči používajú pri zafixovaní zlomenín. Vyskúšali sme si tiež hasičské nástroje na rezanie plechu, ako i hasenie pomocou hadice. Sedeli sme v hasičskom aute i člne. V závere sa žiaci mali možnosť povoziť na húkajúcej hasičskej štvorkolke.

        Tento deň bol pre nás veľmi zážitkový a inšpiratívny. Veľké poďakovanie patrí celému hasičskému zboru, ktorý nás sprevádzal.

  • Exkurzia na Mestskom úrade v Moldave nad Bodvou

    Exkurzia na Mestskom úrade v Moldave nad Bodvou

         Žiaci 3.A a 3.B triedy absolvovali poznávaciu exkurziu na Mestskom úrade v Moldave nad Bodvou. Na úrade žiakov privítala prednostka mesta PaedDr. Klára Vranaiová, PhD.. a previedla ich celou budovou. Taktiež ich oboznámila s tým, čo sa plánuje vybudovať v blízkej  dobe v našom meste. Na prízemí si žiaci prezreli veľkú zasadaciu miestnosť, kde sa stretávajú a rokujú poslanci mesta spolu s primátorom, a taktiež sa tu konajú sobášne obrady.

        Najväčším zážitkom pre žiakov však bola návšteva primátora v jeho kancelárií. 

      Žiaci neodchádzali z exkurzie naprázdno. Každý z nich dostal pero a odznak s erbom nášho mesta. ĎAKUJEME!

       Odtiaľ sa tretiaci so svojimi triednymi učiteľkami Mgr. Chovancovou a Mgr. Dubinskou premiestnili do galérie Mestského kultúrneho strediska, kde s nadšením obdivovali unikátne výtvory ručne vyrobených hodín pána Imricha Kocáka z Moldavy. Žiaci nadobudli množstvo nových poznatkov a nezabudnuteľný zážitok z úžasnej výstavy hodín.

     

     

  • SÚŤAŽ V HODE ŠÍPKAMI

    SÚŤAŽ V HODE ŠÍPKAMI

    Na pozvanie SOŠ agrotechnickej v Moldave nad Bodvou sme sa zúčastnili súťaže v hode šípkami.

    Medzi chlapcami za účasti 4 škôl obsadili T. Poracký 2.miesto a N. Čimpoješ 3.miesto.

    Medzi dievčatami obsadila N. Chovancová 2.miesto.

    Ďalšími reprezentantmi našej školy boli: K. Schwartz , L. Benke a M. Suchovič.

    Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí vzorne hájil farby našej školy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Severná 21
    045 01 Moldava nad Bodvou
  • Škola: 055 / 460 31 09
    Hospodárka školy: 055 / 489 80 99
    Mobil škola: +421 903 128 532
    Vedúca ŠJ: 055 / 460 24 89
    Mobil vedúca ŠJ: +421 903 165 019

Fotogaléria