• Informácia pre rodičov predškolákov o zverejnení usmernenia k zápisu do 1. ročník

    Informácia pre rodičov predškolákov o zverejnení usmernenia k zápisu do 1. ročník

    Vážení rodičia predškolákov.

    Dovoľujeme si Vás informovať, že Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR vydalo a zverejnilo na webovom sídle dokument: 

    Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka základnej školy a prijímaniu detí na vzdelávanie v základnej škole (ďalej len „usmernenie“). Usmernenie k zápisu je zverejnené na webovom sídle MŠVVaM SR, ktoré nájadete v tomto odkliku: https://www.minedu.sk/zapis-do-1-rocnika-a-uvodneho-rocnika-zakladnej-skoly/. 

    Tento dokument nájdete aj na našej stránke v záložke Zápis prvákov: 

    https://zs2moldava.edupage.org/text/?text=text/text13&subpage=4

  • Environmentálna prednáška exotického vtáctva

    Dňa 18.3.2024 sa na našej škole uskutočnil environmentálny vzdelávací program pre prvý aj druhý stupeň od spoločnosti ARAKOVO - prevádzkovateľ jedinečného projektu v rámci celého Slovenska, ktorý sa zaoberá chovom a vystavovaním exotického vtáctva. Zrealizovala sa kontaktná výstava 30 exotických papagájov spojená so vzdelávacím programom pre žiakov. Program environmentálnej výchovy spočíval v odbornej prednáške o druhoch a živote exotického vtáctva spojenej s praktickým kontaktom s exotickým vtáctvom. Žiaci mali možnosť priameho kontaktu s 30 druhmi papagájmi, spoznali jedinečné exotické druhy, oboznámili sa s podmienkami chovu a získali zážitky spojené s kontaktom a ich spôsobom správania. 

    Ďakujeme za nezabudnuteľné zážitky na ktoré nikdy nezabudneme. 

  • Riaditeľské voľno 20.3.2024 - TESTOVANIE 9

    Vážení rodičia,

    týmto Vám oznamujem, že v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. § 150 ods. 5 v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 231/2009 udeľujem na:

    20. marca 2024

    pre žiakov 1. - 8. ročníka riaditeľské voľno z dôvodu Testovania žiakov 9. ročníka.

    Za pochopenie Vám ďakujeme.                                                               

    Mgr. Janičová Gabriela

    riaditeľka školy

  • Testovanie 9

    Testovanie 9

    Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ (Testovanie 9 2024) sa uskutoční 20. marca 2024 (streda), náhradný termín je 4. apríla a 5. apríla 2024 (štvrtok, piatok).

    Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

    Testovania sa zúčastnia všetci žiaci 9. ročníka ZŠ a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

    Informácie o Testovaní 9 sú zverejňované na https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

    Naším deviatakom budeme silno držať palce, aby čo najlepšie zúročili všetky vedomosti, ktoré na našej škole nadobudli.

  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

  • VEĽKONOČNÉ TVORIVÉ DIELNE V MsKS

    V dňoch 6.3.2024 a 13.3.2024 sa deti z ŠKD zúčastnili veľkonočných tvorivých dielní 
    v MsKS v Remeselnej dielni 
    v Moldave nad Bodvou. Na tvorivých dielňach si deti mali možnosť vyrobiť rôzne veľkonočné dekorácie, ako napr. vtáčika, ovečku či zajačika. Pre deti bola táto aktivita a technika práce zaujímavá a pracovali naozaj usilovne. Ďakujeme p.riad.MsKS Mgr.A. Szilágyiovej za pozvanie a p. PhDr.J. Kovácsovej za príjemné a tvorivé popoludnie. Tešíme sa na ďalšie takéto stretnutie.

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    Tento rok sa konal už 70.ročník súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy - HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. Naši mladí a šikovní recitátori sa aj tentokrát popasovali s rolami hlavných hrdinov a na školskom kole tejto recitačnej súťaže predviedli vynikajúce herecké i literárne výkony.

     

    1.kategória:

    Poézia:

    1.miesto - Elizabeth Trembová , 4.A

    2.miesto - Izabela Strámová, 2.A

    3.miesto - Liliána Körösi, 4.A a Eszter Körösi, 3.A

    Próza:

    1.miesto - Šimon Ščerbanič, 3.A

    2.miesto - Amy Stone, 4.A

    3.miesto - Matúš Ivanko, 3.A

     

    2.kategória:

    Poézia:

    1.miesto - Emma Baltová, 5.B

    2.miesto - Evely Ceranová, 5.A

    3.miesto - Jakub Dudžik, 5.B

    Próza:

    1.miesto - Zara Schwartz, 5.B

    2.miesto - Nicolas Lenárt, 5.A

     

    3.kategória:

    Poézia:

    1.miesto - Kira Schwartz, 8.A

    Próza:

    1.miesto - Lillian Takácsová, 8.A

    Všetkým recitátorom srdečne blahoželáme! Víťazom jednotlivých kategórií želáme veľa šťastia na okresnom kole tejto recitačnej súťaže.

    Poďakovanie patrí aj všetkým pani učiteľkám 1.stupňa a pani učiteľkám vyučujúcim SJL.

  • Deň otvorených dverí pre predškolákov

    Deň otvorených dverí pre predškolákov

    Vážení rodičia predškolákov, milí predškoláci.

    Srdečne Vás pozývame na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, ktorý sa uskutoční dňa 16.3.2024 (sobota) so začiatkom o 10,00 hod. v priestoroch Základnej školy, Severná 21 v Moldave nad Bodvou.

    Všetky informácie o škole a k pripravovanému zápisu do 1. ročníka nájdete TU: https://zs2moldava.edupage.org/text13/.

    Z uvedeného podujatia budú zhotovované obrazové a zvukové záznamy v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia EÚ o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov.

    Bližšie informácie ohľadom spracúvania Vašich osobných údajov a Vášho práva namietať nájdete na https://zs2moldava.edupage.org/text/?text=text/text16&subpage=3 alebo nás kontaktujte na tel. č. 055/460 31 09.

  • DOD pre žiakov 4. roč. malotriednych škôl

    Vážení rodičia žiakov 4. roč. malotriednych škôl

    Srdečne Vás pozývame na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, ktorý sa uskutoční dňa 16.3.2024 (sobota) so začiatkom o 10,45 hod. v priestoroch Základnej školy, Severná 21 v Moldave nad Bodvou.

    Všetky informácie o škole a k pripravovanému zápisu nájdete TU: https://zs2moldava.edupage.org/text13/.

    Z uvedeného podujatia budú zhotovované obrazové a zvukové záznamy v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia EÚ o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov.

    Bližšie informácie ohľadom spracúvania Vašich osobných údajov a Vášho práva namietať nájdete na https://zs2moldava.edupage.org/text/?text=text/text16&subpage=3 alebo nás kontaktujte na tel. č. 055/460 31 09.

  • McDonald Cup

    McDonald Cup

    Dňa 12.3.2024 sa konalo na našej škole predkolo okresného kola McDonald Cup, ktorého sa zúčastnili žiaci zo ZŠ Drienovec, ZŠ ČSA a naše družstvo v zložení:

    Sebastián Benke (2.A),Matúš Ivanko (3.A), Tomáš Horňák (3.A), Ashley Ondernická (3.B), Viliam Sýkora (3.B), Oliver Jakab (3.B), Petra Falatová (4.A), Šimon Falat (4.A), Peter Paulinský (4.A) a Damian Varga (4.A).

    Sme nesmierne hrdí na našich žiakov, ktorí bojovali zo všetkých síl až do konca.

    Výsledky : ZŠ Severná - ZŠ Drienovec 5:0 ZŠ Drienovec - ZŠ ČSA 1:4 a ZŠ Severná - ZŠ ČSA 7:2. Žiaci svojimi víťazstvami nad oboma súpermi zabezpečili postup do okresného kola, ktoré sa uskutoční 22.3.2023 (piatok) v Čani. Želáme im veľa úspechov a ďakujeme za krásnu reprezentáciu!

     

     

     

  • MASKOT KURIKULÁRNEJ REFORMY - VYHODNOTENIE

         

         Z celkového počtu 205 prác celoslovenskej výtvarnej súťaže sa práce našich žiakov z II.B triedy, pod vedením p. uč. Mgr. M. Duhančíkovej umiestnili v rámci kategórie prvého cyklu na krásnom prvom a druhom mieste. Naše diela vybrala komisia zložená zo zamestnancov a zamestnankýň Národného inštitútu vzdelávania a mládeže v spolupráci so známou ilustrátorkou Hedvigou M. Gutierrez.

    1. miesto v kategórii prvého cyklu získali Martinka Ďurčová, Leonard Švec a Sophie Hvišč. Ilustrátorka toto dielo opísala slovami: "Celkovo oceňujem prevedenie techniky rozfúkania akvarelu v pozadí a dokreslenie do maľovaného podkladu. Táto kombinácia im pristane."

    2. miesto v kategórii prvého cyklu získali Miška Šutková, Kristián Tremba a Jakub Pupala. Ilustrátorka o diele povedala: "Zaujímavý prístup koláže, celkovo sa mi páči hra s ilustráciou ako objektom. Je to veľmi pekná práca s priestorom a kompozíciou."

         Ocenení žiaci získali diplomy, knihy s venovaním od ilustrátorky H. M. Gutierrez a poukážky v hodnote 70 eur. Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

  • Medzinárodný deň žien

  • OK v MIDICOOL volejbale žiačok

    OK v MIDICOOL volejbale žiačok

    Z poverenia RÚŠS v Košiciach bola dňa, 7.3.2024, naša škola organizátorom okresného kola v MIDICOOL volejbale žiačok. Súťaže sa zúčastnilo 8 družstiev okresu Košice okolie: ZŠ Čaňa, ZŠ ČSA Moldava nad Bodvou, ZŠ a MŠ Budimír, ZŠ a MŠ Bohdnovce, ZŠ Kysak, ZŠ Ždaňa, ZŠ Valaliky a naše žiačky. Hralo sa v dvoch skupinách. Prvé dve družstvá zo skupiny postúpili do semifinále. 

    Naše žiačky v zložení: Dominika Telepovská, Laura Pelegrin, Alexandra Bartalošová, Martina Františka Lengyelová, Viktória Hoffmanová, Bianka Benkeová, Viktória Ločová, Nela Švajková, Sára Hudáková, Vivien Lešková, Sofia Szaniszlóová, Nina Švecová, Lea Benke, Noemi Chovancová, Jázmin Podracká, Kira Schwartz, Katarína Komorová a Dominika Šavlová nás úspešne reprezentovali. Skupinu A vyhrali a obsadili 1. miesto. Celkove sa dievčatá umiestnili na krásnom 3. mieste. Srdečne všetkým dievčatám blahoželáme.

    Ďakujeme dievčatám za reprezentáciu školy a mohutné povzbudzovanie svojich spoluhráčok. Poďakovanie patrí aj riaditeľke Mgr. Gabriele Janičovej, ktorá žiačky pripravovala a p. učiteľovi Mgr. Ľubošovi Kötelešovi za organizáciu okresného kola.

  • Osová súmernosť s mandalou

    Osová súmernosť s mandalou

    Aj keď pre žiakov hodina matematiky nebýva stále fascinujúca, mandaly sú kruhové obrazce, ktoré symbolizujú harmóniu, a tak dokážu fascinovať nielen naše oči, ale i myseľ. A možno tak trošku i vyučovacie hodiny, na ktorých sa venujeme osovej súmernosti. Veľkou zaujímavosťou týchto útvarov je, že aj keď mandala obsahuje  štvorce aj trojuholníky, jej tvar je vždy kruhový. Tieto kruhové vzory symbolizujú, že všetko je so všetkým prepojené.

    A tak sme prepojili mandaly so šikovnými rúčkami žiakov 5.B triedy. Predsa každá mandala je tvorená pomocou  osovej súmernosti, ktorú bolo najideálnejšie precvičiť si práve maľovaním týchto relaxačných kruhových obrazcov. A vďaka tomu vnímajú žiaci pozitívne nielen mandalu, ale aj osovú súmernosť. 

  • Geografická olympiáda školské kolo

    Geografická olympiáda školské kolo

    Dňa 17.1.2023 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Veľmi nás teší veľká účasť našich žiakov. V kategórii E získali umiestnenie:    1. miesto Alica Martinove

                                                                  2. miesto Cynthia Kukuricásová

                                                                  3. miesto Kristína Čižmárová

    V kategórii F získali umiestnenie:     1. miesto Mária Soľárová

                                                                  2. miesto Alex Furik

                                                                  3. miesto Maximilián Balta

    V kategórii G získali umiestnenie:    1. miesto Nicolas Peter Lenárt

                                                                  2. miesto Patrik Bobko

                                                                  3. miesto Klára Soľárová

    Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť, víťazom a postupujúcim gratulujeme a želáme veľa šťastia na okresnom kole.

  • SLOVNÁ ZÁSOBA ZÁBAVNE A CHUTNE

    SLOVNÁ ZÁSOBA ZÁBAVNE A CHUTNE

    Na hodinách nemeckého jazyka si pani učiteľka Mgr.Z.Prokopová pripravila pre žiakov 8.ročníka zábavné súťažné disciplíny na precvičenie slovnej zásoby na tému Jedlo a nápoje.

    Žiaci si vylosovali farbu svojho tímu a snažili sa získať čo najviac bodov. Riešili osemsmerovky, priraďovali slová do správnych košíkov, pomenúvali potraviny v chladničke a najzaujímavejšou disciplínou bola tajná ochutnávačka.

    Žiaci so zaviazanými očami ochutnávali rôzne kúsky z oblasti ovocia i zeleniny, ale pani učiteľka si pre nich pripravila i kúsky čokolády, syrové nite, klobásky, slaninu či chlieb. Na záver sa vyhodnocovalo. Pre rovnaký počet bodov boli udelené dve prvé miesta- vidno, že sa žiaci naplno snažili a udelené bolo i tretie miesto. Boli odovzdané i ceny- praktické i sladké a účel, teda spestrenie hodín nemeckého jazyka, bol stopercentne splnený.

    Žiaci si upevnili svoje vedomosti a popritom sa aj zabavili, pretože DEUTSCH MACHT SPAβ-NEMČINA NÁS BAVÍ.

  • Jarné prázdniny - oznam

    Vážení rodičia,

    oznamujeme Vám, že od 26.februára do 1.marca 2024 majú žiaci jarné prázdniny.

    Začiatok vyučovania po prázdninách je v pondelok 4. marca 2025.

  • 4.deň - Základný lyžiarsky kurz

    4.deň - Základný lyžiarsky kurz

    Štvrtý deň nášho lyžiarskeho kurzu, opäť celý deň na lyžiach. Všetci 40 žiaci zvládli jazdu vlekom a zároveň zlyžovanie základnej zjazdovky. Deň sme ukončili vyhodnotením ZLK a pasovaním za lyžiara Severáčika.

    Tešíme sa na zajtra!

    Inštruktori

  • MEDZINÁRODNÝ DEŇ DAROVANIA KNÍH

    MEDZINÁRODNÝ DEŇ DAROVANIA KNÍH

    Náš školský parlament v spolupráci s Multifunkčné centrum pre deti a mládež Moldava nad Bodvou uskutočnil pri príležitosti Medzinárodného dňa darovania knihy ZBIERKU KNÍH pre deti v núdzi.

    Žiaci 1. a 2. stupňa mali možnosť darovať novú alebo použitú/prečítanú detskú knihu. Prečítané knihy tak dostali druhú šancu.

    Zmyslom Medzinárodného dňa darovania knihy je darovať knihu detským čitateľom a urobiť im tým radosť. Veď dobrých kníh nikdy nie je dosť!

    Radosť mali i všetci žiaci-darcovia, ktorí boli taktiež odmenení drobnými darčekmi.

    V mene všetkých obdarovaných detičiek vám ĎAKUJEME!

    Poďakovanie patrí aj pani učiteľke Mgr.Z.Prokopovej, koordinátorke školského parlamentu na našej škole.

  • 3.deň - Základný lyžiarsky kurz

    3.deň - Základný lyžiarsky kurz

    Tretí deň sme rozdelili na doobedňajsiu a poobedňajšiu časť. V doobedňajšej časti sme naďalej zdokonaľovali lyžiarske zručnosti. Poobede sme vyrazili do Popradu - AquaCity, kde sme regenerovali svoje sily. Deň sme uzavreli návštevou miestneho obchodného domu Max, kde žiaci nakúpili drobnosti pre svojich najmilších. A my. učitelia, dúfame, že nás čaká pokojná, nikým a ničím nerušená noc. Tešíme sa na štvrtý deň!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Severná 21
    045 01 Moldava nad Bodvou
  • Škola: 055 / 460 31 09
    Hospodárka školy: 055 / 489 80 99
    Mobil škola: +421 903 128 532
    Vedúca ŠJ: 055 / 460 24 89
    Mobil vedúca ŠJ: +421 903 165 019

Fotogaléria